Serena Williams (Californië, 1983) is een Nederlandse/Amerikaanse grafisch ontwerper. Zij studeerde grafisch ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie [2002-2007] in Rotterdam. In 2009 behaalde zij haar Master in Media Design aan het Piet Zwart instituut in Rotterdam. Zij studeerde af met een onderzoek naar het bijzondere taalgebruik van Nederlandse grafisch ontwerpers.

De relatie tussen ontwerp en taal vormt de rode draad in Serena’s werk. Nadat zij een cursus Copywriting afrondde aan de HU, werkte zij in diverse dienstbetrekkingen als copywriter/ontwerper. Sinds 2015 focust zij zich volledig zelfstandig op het ontwerpen van verpakkingen, wijnetiketten, boekomslagen en magazines waarbij zij veel aandacht heeft voor taal en tekst.

Serena werkt als vrijwilliger mee aan ‘Alles behalve de Inhoud’, een lezingenreeks over boeken, drukwerk en typografie in De Leeszaal West in Rotterdam en zij geeft een ochtend in de week les in grafische vormgeving aan Akademie Vogue in Amsterdam, een particuliere academie op het gebied van styling, interieur en mode.

Werkte o.a. voor: Wandschappen, 227 Media, HippoLine, Stichting Freehouse, Makeup Republic, Sana Commerce, Nederland Maritiem Land, Veritas Petroleum Services, Marstrat, Hatenboer-Water, Maersk Line B.V., Studio Lonne Wennekendonk e.a.
Specialisatie: o.a. wijnetiketten, verpakkingsontwerp, boeken,
e-books, omslagen, tijdschriften, wordpress websites

Publicaties: affiche ‘Hidden Child Soldiers’ in Design School Confidential, 2009
infographic over het recycling proces van tomatenvezelkarton, gepubliceerd in Verpakken Magazine, 2015